У Сполучених Штатах Америки в «Українському народному домі» вінничанка Світлана Пустовіт представила фільм про рік війни в Україні. На показ фільму у Нью-Йорку була запрошена українська діаспора.

Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Голова ВОГО «Медіа-Центр» Світлана Пустовіт розповіла також про волонтерську діяльність, яку спільно з партнерськими організаціями проводить у Вінницькій області.

На заході запрошені гості могли зробити донат на підтримку українців, придбати сувеніри з України: від дитячих малюнків, які створили переселенці до вишитих картин, ляльок-мотанок тощо. Проте основною подією зустрічі була презентація фільму про рік війни в Україні.

У фільмі представлена хронологія подій в Україні від 24 лютого 2022 року до лютого 2023 року. Були кадри з подій 14 липня у Вінниці, коли сонячного літнього дня російські ракети влучили у центр міста. Українки відчули підтримку від української діаспори, домовилися про майбутню співпрацю. Вони  прагнуть й надалі розповідати закордоном про злочини російських окупантів, аби наблизити перемогу України у цій війні.

Презентація фільм у Нью-Йорку

«Ми захищаємо своє і ніколи не були країною-агресором. Завжди були тією країною, яка захищає власні кордони», – каже одна з представниць української делегації.

Світлана Пустовіт розповіла присутнім, як виникла ідея створити відеострічку про рік війни, хто у цьому підтримував та як проходив сам процес документації подій на фронті. Фільм викликав чимало емоцій. Люди плакали, бо відчули весь біль українців від цієї війни та появи російських окупантів на нашій території. Після перегляду фільму усі присутні піднялись зі своїх місць та аплодували.

Попередня публікаціяАвтопарк вінницьких ДСНСників поповнився новими пожежними машинами та позашляховиками
Наступна публікаціяНа Вінничині міграційна служба видворила незаконного мігранта