Уже у березні Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), планує розглянути питання щодо підвищення тарифу на воду. Окрім того, у Кабміні всерйоз розробляють можливість підвищення вартості електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Наразі опрацьовується можливість встановлення нових тарифів у два етапи:

  • з 1 квітня 2023 року,
  • з 1 липня 2023 року.

«Проєкти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства. З метою стримування фінансового навантаження на споживачів, та в той же час для забезпечення їх послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості Регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів», – йдеться в повідомленні НКРЕКП.

Нагадаємо, 27 грудня 2022 року НКРЕКП ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10-30% залежно від регіону на наступні пів року.

Як зазначали раніше експерти, стримування тарифів у підсумку обійдеться дуже дорого, адже навіть до війни стан водогонів оцінювався як критичний — від 40 до 56% труб потребували заміни. Рівень зношеності систем централізованого водовідведення становив 42%.

При цьому тарифи будуть підйомні для найбільш вразливих категорій населення завдяки субсидіям.

Попередня публікаціяНесподіваний продукт, що знижує рівень цукру у крові 
Наступна публікаціяВідправка документів за кордон поштою: які можна надіслати, а які – ні