Художник з Вінниці Вадим Постернак здобув перемогу на Міжнародному конкурсі «Вікі любить пам’ятки» у номінації «Найкраще фото регіонів України». Його світлина із зображенням міського готелю «Савой» визнана найкращою.

Про це повідомляють на офіційному сайті конкурсу. 

«Савой» – це памʼятка архітектури, що  розташована на центральній вулиці Вінниці з 1913 року та є одним з неофіційних символів міста. Загалом, фотограф Вадим Постернак представив 11 світлин.

«Композиція із «віддзеркаленням» вийшла напрочуд якісною. Вдало вибраний час зйомки – вечір святкового дня, що допомагає «оживити» фото за допомогою містян, які ніби пройнялися настроєм цієї спокійної чарівності. Гарна презентація старої частини центру Вінниці загалом», – прокоментувала членкиня журі Наталія Шестакова.

У списку пам’яток Вінницької області  – 4085 об’єктів, з яких за час проведення конкурсу сфотографовані 1899, тобто 46%. Торік конкурсанти завантажили 726 фотографії 491 пам’ятки. З них 23 – опубліковані вперше. Загалом, 16 авторів подали свої роботи на конкурс минулого року, а за всю історію конкурсу – 234.

«Досить несподівана відзнака від «Вікі любить пам’ятки». Цьогоріч кращим зображенням у Вінницькій області визнали мою фотографію готелю «Савой» з віддзеркаленням у калюжі. Так, я розраховував на перемогу по своєму регіону, але робив ставки на інші світлини… А от фото «Савою» в лавах обласних переможців стало для мене справжнім сюрпризом», – розповів Вадим Постернак.

Варто зазначити, що саме у «Савої» в лютому 1919 року зупинилася директорія, яка через наступ більшовиків була змушена перенести столицю з Києва до Вінниці. У стінах цієї будівлі Володимир Винниченко зрікся своєї політичної кар’єри.

Нагадаємо, краєзнавець Вадим Постернак не вперше стає лауреатом конкурсу. У 2021 році відзначили його світлину усипальниці Потоцьких у селі Печера, а у 2022 – також світлину вінницького готелю «Савой».

Довідка:

«Вікі любить пам’ятки» – це міжнародний конкурс на найкращі зображення пам’яток культурної спадщини. Вперше проєкт реалізували у 2010 році в Нідерландах, а у 2012 році до ініціативи долучилася й Україна.

Через повномасштабне вторгнення РФ українці цьогоріч не братимуть участь у конкурсі. Причиною такого рішення стало допущення до проєкту росіян.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 15 березня
Наступна публікаціяЗ Вінниччини поїхало на фронт 300 кг домашньої випічки