Вінницька ОВА та німецький Благодійний фонд «Хелп Україна» підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

«Багато ми вже зробили самі, а завдяки підтримці партнерів, зможемо завершити початі роботи з диверсифікації опалювальної системи міста Ладижина»,- підкреслив під час зустрічі Сергій Борзов.

У ході розмови сторони обговорили не лише можливу допомогу в подоланні наслідків атак російської федерації на об’єкт енергетичної інфраструктури в Ладижинській міській територіальній громаді, але й визначили ряд важливих аспектів  подальшого співробітництва.

Голова представництва Благодійного фонду «Хелп Україна» Дар’я  Романенко так охарактеризувала місію організації: «Українці самі можуть відбудовувати свою країну, самі допомагати собі. Наше завдання – сприяти  їм в цьому».

Під час спілкування сторони порушили питання щодо можливостей будівництва і облаштування житла для ВПО, закупівлі обладнання для обласного опікового центру та інші. З багатьох питань вже напрацьовані проектні рішення, які можна було б активно реалізувати в області.

«Вінниччина відрізняється від інших регіонів тим, що прийняла тисячі  переселенців, які проживають в закладах соціальної сфери, охорони здоров’я,  серед яких маломобільні  громадяни, люди похилого віку з числа ВПО. Це велике навантаження на обласний бюджет, оскільки всі вони перебувають на повному нашому утриманні: це харчування, догляд, медицина тощо»,- долучилась до обговорення Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Виходячи з того, що 93 % ВПО проживають у приватному секторі, посадовиця порушила питання про можливість підтримки благодійними коштами ведення переселенцями домашнього господарства, адже 2000 щомісячної державної допомоги не вистачає на насіння, садівництво і домашню птицю.

У підсумку зустрічі Дар’я Романенко підкреслила: «Дуже важливо, що українська влада залишається відкритою до співпраці з іноземними організаціями. Ми вдячні за довіру та готові до подальшого співробітництва».

В обласної військової адміністрації функція «відчай» вимкнена: «Немає такої опції! – підкреслив Начальник ОВА. –  Працюємо, відбудовуємо, відновлюємо, шукаємо нові можливості!».

Попередня публікаціяУ Вінниці працюють рейди по виявленню спалювання відходів листя
Наступна публікаціяДощу не буде, але тепла теж: погода у Вінниці на сьогодні, 16 березня