Максимальна прозорість і рівні умови для бізнесу: в Ладижині ламають стереотипи з тендерами та аукціонами

Понад 40 представників малого і середнього бізнесу прийшли на зустріч з керівництвом виконкому, проведену за ініціативою в. о. міського голови Ладижина Олександра Коломійця.

Таким чином команда Олександра Коломійця реалізує принципи нового підходу до муніципального управління, центральне місце серед яких займає готовність влади спільно з громадянами вирішувати проблеми, залучати мешканців міста до прийняття рішень.

Під час зустрічі очільник громади наголосив, що готовий всіляко підтримувати  представників малого та середнього бізнесу, обговорювати будь-які пропозиції розвитку, адже місцеве економічне зростання багато у чому залежить від підтримки бізнесу, який уже працює, мотивації людей до зайняття підприємництвом. 

Також Олександр Коломієць повідомив про уже зроблені дії у цьому напрямку — підготовку рекламних каталогів у допомогу інвесторам, проєкти з візуалізації нових зон торгівлі та відпочинку тощо. 

Окремо в. о. міського голови зупинився на ініційованій ним програмі надання безповоротної фінансової допомоги на розвиток підприємництва. 1 млн грн буде виділено на ці потреби з міського бюджету, таку саме суму надасть і компанія МХП, яка веде діяльність на території громади та бере активну участь у соціальних проєктах ОТГ.

Так, у 2022 році підтримку отримали шість підприємців, які вирішили почати нову справу. Сприятиме МХП й у реалізації проєкту “Громадський бюджет — 2023”. За цим напрямом буде надано підтримку ініціативам, які осучаснять Ладижин, зроблять його комфортнішим для проживання. До 3 млн бюджетних коштів спонсори додадуть ще 1 мільйон.

Крім цього Олександр Коломієць звернув увагу присутніх на політику максимальної прозорості влади у тендерних питаннях, щоб претендувати на виконання робіт за бюджетні кошти могли усі структури, незалежно від форми власності. В. о. міського голови повідомив про те, що дав доручення керівникам комунальних підприємств оприлюднювати на своїх сторінках у соціальній мережі “Фейсбук” тендерні пропозиції щодо планових закупівель та придбання товарів, робіт та послуг через систему Prozorro. 

Відповідну прозорість влада гарантує й під час проведення земельних аукціонів.

Наприкінці зустрічі Олександр Коломієць висловив вдячність підприємцям Ладижина за небайдужість, патріотичну позицію, громадську свідомість, що виявляється під час надання допомоги ЗСУ та ВПО.

“Ми продовжимо створювати сприятливі умови для бізнесу, а ідеї про розвиток знаходитимуть повну підтримку, адже їхня реалізація принесе користь і процвітання громаді Ладижина”, — резюмував Олександр Коломієць.  

Попередня публікаціяУ Вінниці засудили жінку та її співмешканця, які замордували немовля
Наступна публікаціяУ вінницькому зоопарку весняне поповнення