Юристи Ветеранського простору Вінниці підготували роз’яснення, що таке ваучер на навчання, хто має на нього право та як ним скористатись.

«Вже за кілька місяців в Україні стартує вступна кампанія до навчальних закладів, тож ми вирішили нагадати про можливості для військових та учасників/ць бойових дій, які завершили службу. Разом з нашою юридичною командою підготували для вас статтю з цієї теми», – йдеться в публікації.

Ваучер – це документ встановленого зразка, який дає право на проходження безоплатного навчання за затвердженим переліком професій і спеціальностей. Вартість навчання оплачується коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Вартість ваучера відповідає вартості навчання, але не перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму (26 840 грн станом на 1 лютого 2023 року).

ЯКЕ НАВЧАННЯ МОЖНА ПРОЙТИ ЗА ВАУЧЕРОМ?

Підготовку за робітничою спеціальністю або здобуття ступеня магістра на основі наявного ступеня бакалавра чи магістра, здобутих за іншою спеціальністю.

ХТО МАЄ ПРАВО ОТРИМАТИ ВАУЧЕР?
  • особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби України, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
  • особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом 3 років з дня звільнення.
  • ВПО за відсутності підходящої роботи;
  • Особи, звільнені з полону;
  • Люди з інвалідністю за відсутності підходящої для них роботи;
  • Особи, які у період дії воєнного стану в Україні або окремих її територіях отримали контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії.
ЯК ОТРИМАТИ ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ?

Потрібно звернутись до Центру зайнятості, надати паспорт, трудову книжку або її дублікат (за наявності), документ про освіту та ідентифікаційний код.

Рішення про надання ваучера приймається не пізніше, ніж на 8-ий день від дня подачі документів.

Людину про рішення зобов’язані поінформувати впродовж 3 днів з моменту його прийняття.

“Скористайся своїм правом на отримання професії у мирному житті! Якщо маєш запитання чи потребуєш допомоги – звертайся до нашої команди. Проконсультуємо і підтримаємо!”, – повідомляють у Ветеранському просторі Вінниці.

На зв’язку з 9:00 до 18:00 за телефоном 0 (67) 959 40 65.

Попередня публікаціяЯк у Вінниці отримати безоплатне КТ і МРТ
Наступна публікаціяДощ із снігом та вітер: прогноз погоди у Вінниці на сьогодні