На полицях квіткових магазинів екзотичні красуні орхідеї представлені чи не в найширшому асортименті. Такий вазон може видатися прекрасним подарунком до свят, але не поспішайте купувати квітку, принаймні поки не прочитаєте нашу статтю, оскільки дарувати її можна не всім.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Орхідея – особливий подарунок, який треба ретельно вибирати, оцінюючи ледь не кожну квітку і листок. Саме тому, якщо у вас немає особистих взаємин з людиною і глибоких почуттів до неї, цю квітку дарувати не варто. Орхідея – не найкращий подарунок для колеги, вчительки або ж іншої особи, з якою у вас суто ділові відносини. Вона завжди означає щире та чисте почуття, трепетне та поважне ставлення. Її часто дарують коханим, щоб показати свою прихильність і справжню любов.

Дарувати квітку коханій людині варто лише в тому випадку, якщо ваші наміри серйозні, а почуття – глибокі та міцні. Орхідея стане чудовим презентом коханій дружині, особливо якщо останнім часом ваші стосунки дещо охололи. Розкішна екзотична квітка без слів розповість, що пристрасть і повага, як і раніше, не покинули ваш союз.

Сповідники фен-шуй рекомендують дарувати орхідеї в горщиках саме жінкам. Адже ця квітка саме для слабкої статі є джерелом краси та здоров’я, чарівності та молодості.

Цікаво, що чоловікам теж можна подарувати орхідею, якщо ви бажаєте підкреслити його прагнення ідеалу в будь-якій сфері діяльності, а також мудрість прийнятих рішень і розсудливість вчинків. Виберіть більш “мужній” колір квітів, наприклад, темно-бордовий чи майже чорний, як у сорту “Чорний лебідь”.

Для початківців, слід обирати білі орхідеї, вони невибагливі в догляді, гарно і пишно квітнуть і  дуже рідко бувають проблеми зі здоров’ям. Виберіть найпростішу орхідею типу “мультифлора” (та, що випускає за один раз кілька квітконосів, але має менший розмір і висоту квітконосів) або “стандарт” (висота такої рослини до 50 см, а діаметр горщика 12 см, найчастіше квітконос випускає один).

Пам’ятайте, що при виборі квітки в подарунок не варто економити і вибирати уцінений вазон, що вже перестає квітнути чи має певні дефекти.

Орхідея – це квітка для жінок, тому її не варто тримати в будинку, де мешкає самотній чоловік. Також не варто ставити орхідею у дитячій кімнаті сина, у робочому кабінеті чоловіка, а також у спальні подружжя.

Орхідею називають енергетичним вампіром. Ця рослина поглинає позитивну енергію в будинку, що шкодить господарям. Тому її краще розміщувати на кухні, коридорі або ванній.

Поганою прикметою вважається забирати орхідею з чужого будинку. Вважається, що ця рослина швидко звикає до свого господаря. Тому новому власнику вона може спричинити конфлікти та суперечки в будинку.

  

Попередня публікаціяВ «Дії»  з’явилась нова послуга: як нею скористатись
Наступна публікаціяБійці ММА з Вінниччини перемогли на Чемпіонаті Польщі