Працівники Подільського зоопарку у Всесвітній день захисту дикої природи  розповіли, якої шкоди диким тваринам завдає війна. Також вони показали світлини своїх підопічних, які проживають на території закладу.

Про це повідомляє Подільський зоопарк у Facebook.

«Для України цей день, як ніколи, важливий. Через війну існування багатьох представників фауни, які мешкають на території України, перебувають під загрозою. Щодня тисячі тварин травмуються і гинуть, підриваючись на мінах, від обстрілів та пожеж. В лісах на межі зіткнення ворог влаштовує справжнє сафарі тваринам, дезорієнтованим від потужних вибухів», – йдеться у повідомленні.

Працівники зоопарку зазначили, що від війни постраждала майже половина заповідників та національних парків України. Серед них і найбільший в Україні Асканія-Нова. Охоплений війною і занесений до списку ЮНЕСКО Чорноморський біосферний заповідник. Під загрозою повного знищення національний парк Святі гори вздовж річки Сіверський Донець. Через постійні бойові дії 70% території парку, а це переважно соснові бори, може повністю вигоріти. Руйнуються екосистеми, на відновлення яких підуть десятиліття.

Вінницький зоопарк
Вінницький зоопарк

Попередня публікаціяЧотири села Вінниччини з незвичною назвою та цікавою історією
Наступна публікаціяОдягаємося тепліше, день у Вінниці обіцяє бути прохолодним