В п’ятницю, 24 лютого, сесія Вінницької міської ради затвердила «Програму підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України на 2023-2026 роки».

Над створенням програми працювали фахівці департаменту цивільного захисту Вінницької міської ради спільно з представниками громадської спілки «Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір».

Метою Програми є підтримка Захисників та Захисниць України, що сприятиме їх реінтеграції та поверненню з військової кар’єри до мирного життя, максимальній реалізації їх трудового та підприємницького потенціалу, а також всеосяжна підтримка членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) і безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України та активізація їх участі у житті Вінницької міської територіальної громади.

Пріоритетними цілями цієї програми є: моніторинг та реалізація пільг й соціальних гарантій для ветеранів російсько-української війни, забезпечення соціальної підтримки шляхом професійної перепідготовки, навчання, працевлаштування та сприяння у започаткуванні власної справи та у подальшій її підтримці. Також увага приділятиметься допомозі у соціальних сферах життя, психологічній та правовій допомозі та сприянні в підтриманні належного стану здоров’я зокрема сприяння створенню реабілітаційних центрів.

Попередня публікаціяВінничан запрошують на безкоштовний майстер-клас малювання пастеллю
Наступна публікаціяЧерез перебій з електропостачанням можливе зниження тиску води у Вінниці