Зробити вакцинацію більш доступною для населення Вінниччини допоможе новий автобус, що придбаний для ДУ “Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” в рамках ініціативи представництва ВООЗ в Україні і за підтримки Європейського Союзу.

Автобус використовуватиметься виїзними командами медиків для щеплення мешканців регіону проти COVID-19, кору та дифтерії.

Цільовою групою є внутрішньо переміщені особи, уразливі групи населення, люди похилого віку та особи із хронічними захворюваннями, а також ті, хто проживає у віддалених районах Вінниччини.

Варто зазначити, що днями Україна отримала 59 таких автобусів, які були розподілені між усіма центрами контролю та профілактики хвороб.

Також за ініціативи дитячого фонду UNICEF Вінницький центр контролю та профілактики хвороб отримав автомобіль для транспортування вакцин.

Загалом ЮНІСЕФ передав 30 автомобілів для всіх регіонів України. Усі вони оснащені спеціальним холодильним обладнанням, яке має об’єм для транспортування вакцин 4 куб. м та дозволяє дотримуватись температурного режиму +2…+8 С°. Це дозволить доставляти необхідний запас вакцин до будь-якого закладу охорону здоров’я в межах Вінниччини.

Попередня публікаціяВінницький центр матері та дитини отримав сучасний апарат УЗД
Наступна публікаціяВінничан запрошують на літературний вечір Ірини Зелененької