У Вінниці в день пам’яті Героїв Небесної Сотні вшанували пам’ять загиблих Героїв серед яких є наші земляки – Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський.

На майдані Героїв Небесної Сотні розпочалась тиха акція «Ангели пам’яті». Паперових янголів розвішали на гілках скульптурної композиції «Дерево Свободи» та запалили лампадки.

«Всі роки ми згадуємо великий подвиг беззбройних бійців за нашу свободу на Майдані. Але всі ці роки ми щодня втрачали наших захисників, сьогодні їх кількість набагато вища. Тому акція вже має продовження в своїй назві — тиха акція «Ангели пам’яті Героїв Небесної Сотні і всього Небесного Війська Українського», – каже одна з організаторів акції, голова ГО «Ведені серцем» Юлія Щербань.

Ця акція започаткована для вшанування та збереження пам’яті про борців за свободу України.

«На цей рік ми маємо дев’ятий рік війни. За цей час виросло ціле покоління наших захисників. Ті діти, які були ще не зовсім дорослими в 2013-2014 році на сьогодні вже гинуть за нашу свободу. Якщо ми не берегтимемо пам’ять про загиблих Героїв, то наша боротьба не матиме сенсу», – сказала Юлія Щебань.

Продовжилась акція на «Алеї загиблих Героїв» де рідні загиблих, волонтери та небайдужі вінничани також залишили янголів на надгробках та вшанували полеглих Героїв.

Передувало тихій акції «Ангели пам’яті» урочисте покладання квітів на майдані Героїв Небесної Сотні.  Рідні загиблих Героїв, військові та представників міської та обласної влади поклали квіти до скульптурної композиції «Дерево Свободи».

 

Попередня публікаціяВінницька лікарка дерматовенеролог розповіла про папіломи, чому з’являються і як їх позбутись
Наступна публікаціяТеатру тіней з Вінниччини виборов друге місце національного фестивалю «Код нації». Відео