Офіс туризму Вінниці запрошує на незабутній романтичний вікенд. Зі своєю другою половиною можна відвідати мандрівку «Слідами справжнього кохання» та подорож «У пошуках LOVESTORY».

Мандрівка «Слідами справжнього кохання» передбачає відвідування Вороновиці, Немирова, Брацлава, Тульчина та Печери. Там ви гулятимете парковими ансамблями одразу трьох палаців.

Гідеса Oksana Rozdorozhniuk розповість історії кохання кількох нащадків відомого польського шляхетного роду Потоцьких. Про неземні почуття відомого колекціонера й мецената Вінцентія Потоцького до його дружини, аристократки Гелени Масальської. А також про весілля Софії де Вітт, яка зачаровувала усіх своєю вродою, із Станіславом Щенсним Потоцьким в передмісті Тульчина.

Як ця дівчина з бідної грецької родини змогла стати титулованою графинею, і чи праві ті дослідники, котрі вважають її Мата Харі XVIII сторіччя? У подорожі ви дізнаєтеся також про близьку дружбу композитора Ференца Ліста із Кароліною Вітгенштейн. Стосунки тривали майже 40 років, але їм так і не судилося стати парою.

В Печері побачите творіння нашого відомого земляка, архітектора і мецената Владислава Городецького, якого називають київським Гауді. Його відносини із дружиною Корнелією Марр заслуговують на окрему розповідь.

Реєстрація на 18 лютого, початок о 08:30: https://forms.gle/n9kDmQeZbSUd84sQ9

Ще одна подорож, «У пошуках LOVESTORY» разом з Олегом Матюховим та Kate Ruzhylo, поєднає романтику із релаксом. Початком її стане цілюще джерело Пресвятої Богородиці у Літині, до якої можна буде звернутися з проханням про родинне щастя та народження діток. Саме з цього містечка походить знаменитий Устим Кармалюк. Можливо, він і не став би народним месником, якби не… кохання.

Далі зупинка у місці, де родинна любов народжує хліб неймовірного смаку, після чого ви потрапите до Хмільника в пошуках кришталевого черевичка Попелюшки серед 8000 інших, побачите тут цілу зграю павичів і пару чарівних лебедів та відвідаєте санаторій “Радон”, де отримаєте розслаблюючі процедури і скуштуєте оздоровчий кисневий коктейль.

На завершення туру вас чекає Іванів із його замком Мишок-Холоневських, який відвідував останній король польський Станіслав Август Понятовський. Ця родина також має багато таємниць та романтичних історій. Реєстрація на 18 лютого, початок о 8:00: https://forms.gle/BqdRf96Cx7ZzZTKz5

 

Попередня публікаціяФлешмоби, виставки, мистецький онлайн-проєкт та літературні вечори: програма культурних подій у Вінниці з 16 по 21 лютого
Наступна публікаціяДві громади з Вінниччини стали переможцями грантового конкурсу “Сади для Перемоги”