За оприлюдненою у Телеграм-каналах інформацією у м. Вінниці по вулиці Стеценка, 15 в атмосферному повітрі невідомою лабораторією (в повідомлені не зазначено її назву та наявність ліцензії на виконання зазначених вимірювань) зареєстровано перевищення твердих речовин в атмосферному повітрі в 13 разів понад норму та надані “відповідні рекомендації”.

Про це повідомляють в ДУ «Вінницький центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

На адресу ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», що має відповідну ліцензію та здійснює соціально-гігієнічний моніторинг стану довкілля згідно з вимогами законодавства України, в тому числі атмосферного повітря, скарг від мешканців вказаного району не надходило.

Фахівцями ЦКПХ 9 лютого 2023 року здійснено виїзд на місце за вказаною адресою та на межі житлової забудови навпроти вулиці Стеценка, 18.

На момент відбору на поверхні землі, яка вкрита снігом, слідів наявності будь-яких твердих часток не зареєстровано. Зразки доставлені в лабораторію та проведено визначення наявності вмісту пилу недиференційованого за складом в них.

За результатами досліджень концентрація пилу недиференційованого за складом складає – ‹ 0,26 мг/дм³ (нижче межі чутливості методу), що не перевищує гранично-допустиму концентрацію (ГДК- 0,5 мг/м³) згідно з вимогами наказу від 14.01.2020 року №52 “Про затвердження гігієнічних регламентів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць”.

«Шановні мешканці нашого міста та області! Тримайте спокій та довіряйте лише офіційній інформації з перевірених джерел!», – закликають в ДУ «ВЦКПХ» МОЗ України.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на п’ятницю, 10 лютого
Наступна публікаціяУ Вінниці можна пройти самостійні екскурсії зі смартфоном