Вишиті і в’язані речі, прикраси, листівки, предмети декору, аксесуари та сувеніри – загалом понад три десятки виробів, виготовлених власноруч людьми з інвалідністю, відтепер можна придбати в інклюзивній кав’ярні «КульБабка».

Біля кавового острівця при вході до ТРЦ «Мегамол» облаштували спеціальну вітрину

Замовити, виготовити і встановити її вдалося завдяки міжнародній підтримці та проєкту від громадської організації «Ліга сильних».

Розміщення вітрини дозволить не лише показати суспільству, що людина з інвалідністю також може якісно, творчо і майстерно виконувати роботу, але й бути конкурентоспроможною, а її вироби – затребуваними.

«Багато років поспіль громадська організація «Гармонія» проводила виставки-ярмарки «Душею створена краса», на яких вінничани мали можливість придбати hand made вироби від майстрів та майстринь з інвалідністю.

Спершу через коронавірус, а тепер через війну виставки ми не збирали, але творити наші люди не перестали. Тому виникла ідея розмістити спеціальну вітрину з виробами в інклюзивній кав’ярні «КульБабка».

Це дозволить нашим майстриням презентувати свою майстерність і заробити кошти на створення нових творчих виробів», – розповідає голова ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна.

Насправді коли у березні 2019 року відкривали першу у Вінниці інклюзивну кав’ярню, то поруч був розміщений стелаж з виробами людей з інвалідністю. Та понад рік тому його через необережність відвідувачів було пошкоджено, а на відновлення коштів не було.

Тепер «КульБабка» матиме нову вітрину. Вона трохи вища, ширша і відповідно містить більшу кількість виробів.

Їх обіцяють постійно оновлювати, а відповідно до запитів клієнтів навіть створювати нові – на замовлення.

Попередня публікаціяВ ДСНС Вінниччини повідомили, що інформація про забруднення повітря та підтоплення в області — фейк
Наступна публікаціяВ суботу вінничан запрошують на благодійну акцію «Люблю ЗСУ»