Лікар Акушер-Гінеколог Альона Сморода, яка працює в клініці «Іномед», продовжує спілкуватись з вінничанками на своїй сторінці у фейсбук. Цього разу її публікація про заморожування яйцеклітин.

За останні кілька десятиліть у всьому світі вік першого материнства швидко зріс.

«Найпоширенішими причинами є неможливість знайти потрібного партнера та зосередженість на освіті та кар’єрі. Однак, роблячи це, ми ненавмисно збільшуємо ризик вікового зниження фертильності, тим самим збільшуючи ймовірність неможливості завагітніти пізніше в житті. Це не означає, що всі будуть боротися за те, щоб завагітніти, але вік є єдиним найважливішим фактором, що визначає фертильність.

Соціальне заморожування яєць-це метод збереження фертильності, при якому жінка вважає за краще заморожувати свої яйцеклітини, щоб зберегти їх фертильність.

Цей метод зарекомендував себе як успішний, але, звичайно, є застереження.

Як лікарі та вчені, ми можемо мати тенденцію припускати певний ступінь знань та розуміння з боку наших пацієнтів та громадськості. Як ви, можливо, знаєте, я прагну до того, щоб кожен був належним чином поінформований та освічений щодо свого гінекологічного здоров’я.

Чи багато жінок в Україні знають про свою фертильність і соціальне заморожування яйцеклітин?

Жінки репродуктивного віку мають бути повністю поінформовані і мати можливість швидше приймати рішення щодо своїх майбутніх репродуктивних планів і побажань».

Попередня публікаціяВінничани можуть стати пластунами в дорослому віці, як це зробити
Наступна публікаціяУ Вінниці на п’ятому маршруті працюватиме новий VinLine