Як і кожного року у Вінниці виявилось чимало охочих скупатись у крижаній воді на Водохреща. Журналісти Vinnytsia Press Point побували на «Вишенському» озері та поспілкувались з пірнальниками.

Біля води не велелюдно, люди постійно приходять занурюються перехрестившись у крижану воду і йдуть.

Якогось вікового цензу нема. Пірнають люди третього віку, молодь й діти.

За розповіддю 64 річної вінничанки, вона щорічно дотримується цієї традиції. І можна сказати що традиція родинна, адже разом із нею до купання приєднався й дорослий син.

Заходять у воду по різному, хто кривиться й зойкує, хто наче в басейн легко й невимушено. Зазвичай перехрестившись тричі занурюються у воду.

Деякі вінничани до цієї традиції долучились вперше.

«Я цьогоріч вперше спробувала й мені сподобалось. Але це напевно результат моральної підготовки. Подруга окунається щороку й мене підготувала», – яскраво посміхаючись розповідає дівчина Тамара.

Серед молоді є компанія у якій пірнати в ополонку щорічна забава, розповідають доповнюючи один одного що понад шість років на Йордана занурюються в воду. Цьогоріч одна з дівчат, на ім’я Дарина робить два заходи у воду. Після разом роблять селфі на березі.

На «Вишенському» озері купаються в трьох місцях, в центрі пляжу стихійно, праворуч де встановлені містки організовано. Там чергує швидка, рятувальник у водолазному костюмі та є ятки з їжею та напоями. Третя локація біля церкви.

Під час купання саме триває повітряна тривога. До людей підходять працівники поліції та просять пройти в укриття, щоб убезпечити себе. Але ніхто не розходиться. Розпитуємо поліцейського, де найближчі до озера укриття. Каже, на «Маяку», під церквою, а також можна пройти в підвали багатоповерхівок, які позначені як укриття.

Більше вражень на світлинах:

  

Попередня публікаціяКуди піти у Вінниці на вихідні, добірка дозвілля на вікенд 20-22 січня
Наступна публікаціяУ Вінниці молодь запрошують на фото майстер-клас