За даними ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» протягом минулої доби в області зареєстровано 24 випадки захворювання на COVID-19. Серед них – захворіло 3 дітей. COVID-19 не зник, тому варто захиститись від важкого перебігу захворювання та зробити щеплення. Нині вакцинація доступна як для дорослих вінничан, так і для дітей.

У Центрі громадського здоров’я України повідомляють, що в Україні роблять вакцинацію дітям:
  • від 5 до повних 11 років,
  • від 12 років до 17 років.

Для цих вікових категорій підібрана вакцина та дозування. Наприклад для щеплення дітей віком від 5-11 років використовують вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech — одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей старших 12 років. Вінниччина забезпечена необхідними вакцинами.

Що потрібно зробити батькам?
  • Звернутися до сімейного лікаря, педіатра, в найближчий заклад охорони здоров’я або до найближчого пункту щеплення проти COVID – 19. Щеплення безоплатне.
  • При собі мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів — форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Майже 200 тис. дітей в Україні отримали щонайменше першу дозу захисту. Захистіть і ви свою дитину.

Не забуваймо, що діти переважно інфікуються вірусом SARS-CoV-2 від дорослих. Тому й дорослі мають плекати свій імунітет.

Знайти найближчий пункт чи центр вакцинації в нашому регіоні можна за посиланням vaccination.covid19.gov.ua/list

Попередня публікаціяВінницькі школярі не здаватимуть ДПА в 2023 році
Наступна публікаціяПідтримку “ЯМаріуполь” місцевою владою, бізнесом і волонтерами Вінницького регіону важко переоцінити – Вадим Бойченко