Нацкомісія з енергетики оштрафувала три обленерго за недотримання графіків відключення електроенергії, повідомляє ZAXID.net. Йдеться про операторів енергопостачання у Чернівецькій, Вінницькій та Волинській областях. Рішення про штрафи для «Чернівціобленерго», «Вінницяобленерго» та «Волиньобленерего» комісія прийняла на засіданні у вівторок, 17 січня. Сума штрафу для кожної компанії – 85 тис. грн. Крім того, керівникам цих трьох обленерго виписали по 1,7 тис. грн штрафу.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час перевірок обленерго фахівці виявили недотримання графіків відключення електроенергії та порушення ліцензійних умов.

Зокрема, Нацкомісія з енергетики уточнює, що Чернівціобленерго», «Вінницяобленерго» та «Волиньобленерего» розподіляли відключення нерівномірно, «без дотримання принципу соціальної справедливості». Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні сайти.

«Нацкомісія винесла рішення накласти на АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПРАТ «Волиньобленерего» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн та зобов’язала надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання», – йдеться у повідомленні.

Крім того, кожного керівника цих трьох обленерго оштрафують на 1,7 тис. грн. Нацкомісія з енергетики наголосила, що усі обленерго та їх керівники «не повинні допускати дискримінацію між користувачами і мають надавати споживачам достовірну та своєчасну інформацію про графіки аварійних відключень».

Нагадаємо, у грудні 2022-го та січні 2023 року Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявляла про проведення перевірок у 12 обленерго через недотримання графіків відключень світла.

У повідомленні НКРЕКП зазначалося, що скарги надходили на несправедливі відключення: «споживачі вказують, що оператори системи розподілу відключають певні об’єкти постійно та на

Попередня публікаціяЯкі послуги можуть отримати військові та члени їхніх родин у Вінниці
Наступна публікаціяВінницька майстриня подарувала которюкзак відомому німецькому стилісту Франку Пітеру Вайлду