Запускати салюти, феєрверки та використовувати піротехніку під час дії воєнного стану – заборонено.

Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Також поліцейські разом з іншими профільними службами перевірятимуть дотримання законодавства щодо реалізації піротехніки на ринках та у роздрібно-торговельних мережах.

Про це повідомили у ГУ НП у Вінницькій області.

«Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності.
Закликаємо жителів Вінниччини з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство.
Громадяни мажуть повідомити до поліції про відомі їм факти ігнорування вищезазначених заборон за номером «102», – повідомляють у поліції.

За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:
  • стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Санкція статті передбачає – накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.
  • стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Санкція статті передбачає – накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Санкція статті передбачає накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.
  • стаття 296 КК України (Хуліганство). Санкція статті – накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.
Попередня публікаціяВінничани вибороли нагороди на чемпіонаті України з кульової стрільби
Наступна публікаціяВ суботу у Вінниці відбудеться два концерти «Бампер і Сус» на підтримку ЗСУ