У чемпіонаті ліги беруть участь команди з різних кутків Вінниччини. Нещодавно у селі Сосонка Вінницького району відбулось відкриття Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля».

Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Це перший подібний аматорський чемпіонат для Вінницької області, то ж команди-учасниці та організатори змагань докладають серйозних зусиль для успішної реалізації цього проєкту.

«На цьому чемпіонаті грають як дуже досвідченні команди, так і молоді хлопці, які тільки починають свій волейбольний шлях. Наші змагання дають змогу командам, які вже давно грають разом та мають певні досягнення, знову набрати форми, адже через війну зараз проводиться набагато менше змагань, а для молодих команд це, звісно, шанс показати себе у грі проти сильніших опонентів і, тим самим, вдосконалитися самим», – зазначає заступник голови Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Валерій Швець.

У чемпіонаті беруть участь вісім команд, а саме: ВК «Браїлів», МХП Вінниця, ВК «Іллінці», ВК «Крижопіль», ВК «Томашпіль», ВК «Тростянець», ВО ДЮСШ та ВК «Стрижавка». Усі ці команди протягом п’яти місяців змагатимуться за першість у лізі.

Наразі триває перший етап чемпіонату, який продовжиться до середини березня наступного року. Другий, він же фінальний етап, який і визначить переможця чемпіонату, пройде з кінця березня до середини квітня 2023 року.

Започаткували цей проєкт Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та Вінницька обласна федерація волейболу за підтримки управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної сфери Вінницької ОВА.

Фото: Степан Вігер

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Сковороди стався витік води
Наступна публікаціяНа Вінниччині СБУ викрила чергову кремлівську пропагандистку