Міжнародний День людей з інвалідністю щороку відзначається третього грудня. Він не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей. До захисту їхніх прав, гідності та добробуту. Цей день звертає увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Він день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС.

Члени обласної організації обласного товариства сліпих (УТОС) і працівники підприємства сліпих вважають, що люди із особливими потребами мають право відпочивати, як і всі інші українці. Тому на День людей з інвалідністю члени колективу художньої самодіяльності незрячих і працівники обласного Центру культури «Щедрик» влаштували творчий вечір «Струни душі моєї». На нього переважно були запрошені діючі та колишні працівники підприємства незрячих.

«У цей день ми хочемо доказати всім, що є невід’ємною частиною суспільства. Тобто ми такі ж вінничани, українці, як і всі інші. Маємо особливі потреби, але водночас і власні мрії, сподівання, право на відпочинок тощо», – сказав директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.

Першим виступив виконавець у стилі «реп» Олексій Скрипаченко. Він виконав дві проникливі композиції: «Мій птах» і «Ми–частина суспільства». Олексій не так давно втратив зір, тому у піснях гостро передає всі свої відчуття.

Вимушений переселець із Донеччини Богдан Коваль співав у іншому, романтичному стилі. Вразило його виконання бардом пісні про своє місто, «якого вже немає», Маріуполь.

Раїса Воловик читала ліричні вірші. Деякі із них нещодавно написала у Польщі, де провела чотири місяці, рятуючись від війни. Так народився римований твір «Ностальгія».

Творчий вечір продовжився душевними українськими піснями, які виконували не лише сольно, але й дуетах і тріо. А також танцювальною програмою. На диво, незрячі танцювали не лише у задоволення, але й чітко потрапляли у ритм мелодії. Всі учасники заходу отримали солодкі подарунки і сувеніри від організаторів.

Попередня публікаціяДе сьогодні ремонтують мережі у Вінниці та як відключатиме споживачів АТ «Вінницяобленерго»
Наступна публікаціяУ Вінниці затримали керівника «художнього гуртка», який розбещував неповнолітніх