Про ситуацію в Ладижині розповів очільник ОВА Вінниччини Сергій Борзов. За його словами ситуація далека від стабілізації. Наразі розв’язують технічні питання, що до запуску нової котельні. А тим часом ДСНС розгортає додаткові пункти обігріву.

Після ракетних ударів 23 листопада Ладижинська ТЕС зупинена. Це було єдине підприємство, яке надавало тепло у Ладижин. 18 тисяч населення Вінниччини залишились без опалення – надзичайна ситуація воєнного характеру

«За 10 місяців війни влада міста мала б подумати й про інші варіанти – до початку опалювального періоду. Потрібно створювати нову систему альтернативного опалення.

Міська влада не в змозі це зробити за короткий термін, тому військова адміністрація шукає можливості якнайшвидше забезпечити теплом жителів Ладижина. Вирішуємо технічні питання щодо нової котельні.

Питань з фінансуванням немає. Є лише із терміном виготовлення специфічних агрегатів – потрібен певний час. ДСНС розгортає у місті додаткові пункти обігріву.

Вживаємо різні заходи, щоб люди могли отримати тепло та електроенергію», йдеться в повідомленні.

За словами обласного очільника, на сьогодні у Ладижині обігрівають оселі електроприладами, відповідно, там забирають більший об’єм електроенергії. Але потужності має вистачати і на сусідні населенні пункти, і на громади поруч з Ладижинською.

Дві школи на альтернативному опаленні – там є твердопаливні котли, забезпечені дизельними генераторами.

Лікарня в Ладижині опорною не була: по маршруту пацієнта «швидкі», як і раніше, везуть хворих у Гайсин.

Про евакуацію жителів Ладижина питання не стоїть. Про всі додаткові заходи буду повідомляти.

 

Попередня публікаціяЮні вінницькі борці вибороли дві золоті та одну срібну медалі на міжнародному турнірі «Prague wrestling open 2022»
Наступна публікаціяВінничан запрошують приєднатись до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку»