Вінничан та гостей міста запрошують в КЦ “Галерея XXI” на концерт Юлії Власюк та гурту «Мокоша» – Летів ворон. Пісні борні і волі. Початок о 18:00

Це не концерт. Це можливість через спів, через голос і викарбувані в глибинах століть слова давніх пісень спробувати пережити, пропустити крізь внутрішнє «я» свій смуток, свої емоції. Співом люди лікували свою душу – нехай він допоможе нам відшукати спокій в думках і відчути єднання з собою.

«Ми навчилися виспівувати війну. Зі свого серця, зі своєї душі – зраненої, стривоженої, розтерзаної горем.

Століттями ми, українці, виборюємо свою незалежність. Століттями війна ставить свої моторошні знаки на нашій землі. Ми навчилися жити з нею, але не зламалися під її тиском.

Коли вже не відшукати таких слів, якими можна описати, висловити, вимовити свій біль, свої страждання, свої втрати – залишається тільки співати», – йдеться в анонсі.

Буде важко емоційно – це пісні, які, ніби дзеркало, відбивають події минулого і суголосні з сучасним. В них – життя і смерть, любов і скорбота, невимовна туга і тремтлива надія. В них – голоси наших рідних.

За словами учасників гурту, це новий проект з відтворення традиційних пісень Вінниччини, які не співають на концертах, вони вже не побутують в природному середовищі виконання, бо «надто тривалі», «якісь дуже сумні» і «таке вже ніхто не співає».

«Ми сформували добірку пісень, пов’язаних з військовою тематикою, розлукою, втратою. Вони наповнені всіма почуттями, які ми відчуваємо сьогодні», – розповідають музиканти.

Співатимуть Юлія Васюк, Софія Аль-Хадіді, Максим Дудніченко, Марина Махновецька, Олександр Верестун, Світлана Дука, Анастасія Приймачук, Діана Бондарець, Авак Бабаханян, Аліна Ференець, Яна Качуровська, Ельвіра Грушко, Евеліна Сентемон та Іванна Дернова.

Звучатимуть пісні з Гайсинського, Тростянецького, Мурованокуриловецького, Томашпільського Чечельницького, Немирівського, Калинівського районів Вінницької області. Планується близько 20-ти пісень (можливо, співатимемо не усі – сценарію чи порядку номерів не передбачається).

Найдовша триватиме 7 хв. 30 сек., найкоротша 2 хв. 35 сек.

Почуємося 22.11.22 о 18.00 в Галереї ХХІ, м.Вінниця.

“Війна закінчиться. Ми переможемо. І співатимемо. ЗАВЖДИ”, – кажуть учасники гурту. 

Попередня публікаціяНа Вінниччині люди, які хворіють на цукровий діабет можуть безкоштовно отримувати ліки та низку аналізів
Наступна публікаціяКращі українські ігрові автомати в казино онлайн