Високий рейтинг отримала лабораторія Міського лікувально-діагностичного центру Вінниці за оцінкою експерта Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

9 листопада, експерт Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в України перевірив діяльність клініко-діагностичної лабораторії КП «Міський лікувально-діагностичний центр».

«Клініко-діагностична лабораторія КП «Міський лікувально-діагностичний центр» забезпечена сучасним обладнанням, а пацієнтів обслуговує професійний медперсонал, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Лабораторний підрозділ постійно впроваджує нові методи дослідження та розширює перелік аналізів».

Перевірка відбулась за активної підтримки МОЗ України в рамках проведення оцінки державних, комунальних і приватних лабораторій, залучених до тестування на COVID-19 в Україні.

Її метою було скласти уявлення про можливості та потенціал тестувальних лабораторій при проведенні досліджень на COVID-19, надати консультацію та допомогу при розробленні нормативних документів, що стосуються дотримання правил біологічної безпеки та інших аспектів діяльності лабораторії.

Клініко-діагностична лабораторія КП «Міський лікувально-діагностичний центр» стала однією із близько 40 лабораторій України, які пройшли цю перевірку.

За результатами оцінювання лабораторія Центру отримала рейтинг «високий» за критерієм «показник основних лабораторних потужностей», а саме 93% із 100 можливих. Цим самим увійшовши в число одних із найкращих лабораторій України.

Під час перевірки було зазначено, що лабораторія Центру розташована в гарних просторих приміщеннях, де виконано сучасний ремонт з урахуванням всіх правил та вимог біологічної безпеки.

 

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтують мережі і виключатимуть світло, воду, опалення
Наступна публікаціяУвага! Оперативна інформація про ускладнення погодних умов на Вінниччині