Після 24-річної перерви, 6 листопада, відновили рух пасажирських поїздів за міжнародним сполученням «Київ-Кишинів». Потяг буде курсувати через Вінниччину, зокрема, передбачені зупинки у Вінниці, Жмеринці, Котюжанах, Козятині та Могилів-Подільському.

Про це повідомляє видання Вежа з посиланням на «Європейську правду».

Маршрут міжнародного сполучення матиме стиковку на станції Унгени з можливістю зробити пересадку до станції Ясси (Румунія), де розташований міжнародний аеропорт.

Загалом потяг № 351/352 курсуватиме через день з виправлянням зі станції Київ-Пасажирський о 17:02 та прибуватиме на станцію Унгени о 07:53, а до столиці Молдови – о 10:38. Зворотно рейс відправлятиметься о 17:45, проходитиме Унгени о 20:51 та прибуватиме до Києва об 11:48.

Також потяг курсуватиме через Вінниччину – передбачаються зупинки, зокрема, у Вінниці, Жмеринці та на станціях “Козятин-1”, “Бар”, “Копай”, “Котюжани”, “Вендичани” та “Могилів-Подільський”.

Маршрут потяга “Київ-Пасажирський” – Кишинів

У поїзді сім вагонів, п’ять з яких – купейні й два вагони “плацкарт”. Час у дорозі в один бік – приблизно 13 годин. Станом на сьогодні, 7 листопада, вартість квитків (вже доступні на сайті “Укрзалізниці“) у вагоні “купе” (з Києва до Кишинева) – 2351 гривня та 64 копійки, у вагоні “плацкарт” – 1688 гривень та 72 копійки.

Маршрут потяга Кишинів – “Київ-Пасажирський”

Зазначено, що на маршруті курсує “Потяг до Перемоги”, кожен із семи вагонів якого присвячено тимчасово окупованій (на момент старту проєкту два місяці тому) території України.

На честь відновлення залізничного сполучення “Київ-Кишинів” на вокзалі Кишинева вчора, 6 листопада, відбулась урочиста церемонія. У заході взяли участь, зокрема, посол України Марко Шевченко, посол США Кент Логсдон, посол Румунії Крістіан-Леон Цуркану та генеральний директор міжнародного аеропорту Ясси Ромео Ватра.

Керівник молдовської залізниці Олег Тофілат зазначив, що перезапуск маршруту є важливим етапом розвитку всього регіонального сполучення:

«Цей потяг забезпечить хороше сполучення з аеропортом, ми маємо намір спростити логістику до аеропорту, в Ясси та до Бухареста».

Попередня публікаціяЗавтра вінничани можуть долучитись до радіодиктанту Національної єдності
Наступна публікаціяВ АТ «Вінницяобленерго» повідомили про обмеження електроенергії