Музей української марки імені Якова Балабана відновив роботу після кількарічної перерви. Це перший та єдиний музей історичної філателії в Україні, де представлена найбільша колекція українських марок у світі. Відкрили його у 2016 році за сприяння міської ради.

Про це йдеться в публікації Радіо місто над Бугом.

За експозицією Музею української марки імені Якова Балабана можна простежити історією становлення державності України та етнічними територіями українців. Тут є марки УНР, ЗУНР, гетьманату і Директорії, марки радянської доби, таборова і діаспорна пошта, а також сучасні марки незалежної України. В музеї кажуть, що колекція Якова Балабана і його сина Олександра настільки велика, що експозиція містить лише 1% всіх марок. Деякі з них існують в єдиному екземплярі.

Переглянути унікальну експозицію Музею української марки ім. Якова Балабана можна за адресою: вул. Соборна, 26.

Музей працює щоп’ятниці й щосуботи з 12:00 до 18:00 години, а також за попереднім замовленням через Офіс туризму Вінниці (тел. +380 96 775 67 95).

Вартість квитків: 40 грн (дорослий), 30 грн (студентський), 20 грн (для школярів і пенсіонерів). Для військових та багатодітних сімей вхід вільний.

 

Попередня публікаціяУ Подільському регіональному центрі онкології змінили керівника
Наступна публікаціяЗавтра з 10:00 до 16:00 на Стрижавському родовищі мігматитів відбудуться вибухотехнічні роботи