Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу. Поліцейські спільно з УСБУ вилучили докази злочинної діяльності у священнослужителя, повідомляють в поліції Вінниччини.

Слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури провели обшуки у священнослужителя однієї із релігійних парафій

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщена, окремі представники однієї з релігійних парафій проводили діяльність, спрямовану на розпалювання релігійної ворожнечі та пропагування «руського міру». Під час обшуків за місцями проживання та у релігійних спорудах правоохоронці виявили та вилучили докази злочинної діяльності, серед яких друковані матеріали зі зверненням путіна та російського патріарха до громадян України, визнання квазіреспублік «лнр та днр».

Вилучені докази направлено на експертизу, за результатами яких діям осіб буде надана остаточна правова кваліфікація. Коло осіб причетних до злочину встановлюється слідством.

За цим фактом слідчими обласного главку здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Попередня публікаціяНа Вінниччині вводиться режим економії електроенергії
Наступна публікаціяВінничани вибороли десять нагород на Чемпіонаті Європи з сумо