Станом на початок жовтня у Вінниці офіційно зареєструвалися 44249 людей, які були вимушені залишити свої домівки через війну. Із загальної кількості внутрішньо переміщених, які стали на облік у нашій громаді, – приблизно чверть або 11 593 – це діти. Про це повідомляє департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Більшість переселенців, які перебувають у нас на обліку, – це вихідці з Донецької та Харківської областей, – зазначає директор департаменту соціальної політики Валентина Войткова. – Зокрема, з Донецької області в місті нараховується загалом 10 968 переселенців, а з Харківської – 10 386.»

За словами очільниці департаменту, порівняно з піковими періодами, які були на початку війни, а також в червні та частково в липні, зараз динаміка прибуття нових переселенців невелика. 5,9 тисяч внутрішньо переміщених осіб знялось з обліку в нашій громаді, а прибуває небагато. На даний час, більшість новоприбулих до Вінниці – це люди з Миколаївської та Запорізької областей. З цих регіонів на обліку у Вінницькій громаді перебувають 2 546 та 1635 переселенців відповідно. Також до Вінниці продовжують прибувати харків’яни.

Загалом, у Вінницькій області органи соціального захисту населення взяли на облік понад 181 тисячу внутрішньо переміщених осіб. На рівні держави їх кількість, за офіційними даними, складає близько 4,6 мільйона.

 

Попередня публікаціяВінничани вибороли «срібло» Чемпіонату України з веслування на човнах
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали житомирчанку, яка серед білого дня пограбувала малолітню дівчинку