Як у майбутньому виглядатиме садиба Львовича розповіли в музеї Вінниці.

«Сьогодні ми вперше публічно представили документ під назвою «Реставраційна концепція відновлення садиби Львовича». Вона є орієнтиром на те, як у майбутньому виглядатиме приміщення Музею Вінниці», – йдеться в публікації.

Презентація реставраційної концепції відбулася під час круглого столу на тему «Сталі практики роботи з нерухомими об’єктами культурної спадщини». Подія організована в рамках Днів європейської спадщини.

Більш детально ознайомитись із реставраційною концепцією можна за цим посиланням: https://bit.ly/3SnlVzO

«Музей Вінниці існує з початку лютого цього року. Цьому передувало майже п’ять років діяльності Центру історії Вінниці. Наразі Музей закритий для відвідувачів, адже приміщення в якому ми перебуваємо – садиба Львовича – потребує реставрації та адаптації для виставкових потреб. Відповідно до реставраційної концепції, заходи з відновлення будівлі можна умовно поділити на декілька етапів: заходи з реставрації опорядження екстер’єру, реставраційні доповнення композиції фасадів, заходи зі збереження та реставрації інтер’єрів тощо. Так, під час виконання зовнішніх робіт, пропонується відновити мощення тераси, декоративні навершя башт на даху, а також відтворити втрачену автентичну дерев’яну мансарду та балкони», – розповідають в музеї.

Реставраційні заходи всередині будівлі серед іншого передбачають відновлення оригінальних дверей, відтворення втрачених кахельних печей, опорядження стін та багато іншого.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться тренінг «Основи партизанської справи. Мінно-вибухові пристрої»
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться екскурсія для військових «Вінниця – колиска козацької слави»