У зв’язку з великим інтересом до фільму у Вінниці відбудеться додатковий показ. 30 вересня у Вінницькому обласному молодіжному центрі “Квадрат” (вул. Театральна, 15). Початок – о 17:00 год.

«Вільна людина. Проща» – повнометражний документальний фільм режисера Сергія Дмитренка. Стрічка розповідає про десантника ЗСУ, учасника російсько-української війни, відомого блогера, мандрівника та автора книги-бестселера «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса (Ананьєва). Фільм розкриває надважливі теми для нашого суспільства: реалії війни та складнощі реабілітації; силу волі та важливість подорожувати; мовне питання та значення культури; успіх, критику та ставлення до грошей. Сюжет охоплює 2014-2020 роки, та навіть з огляду на жахливі події сьогодення, він не втратив своєї актуальності.

У цьому фільмі, серед іншого, важливу роль відіграє історія про мандрівку Валерія Шляхом святого Якова. Аби структурувати у свідомості три роки, проведені на війні, він вирушає у пішу прощу з Парижа до мису Фіністерре в Іспанії. Та чи знайде десантник спокій, йдучи легендарним шляхом пілігримів? Як змінився Валерій після всього пережитого? Та чому його знову і знову тягне у далекі мандри?

Умовою участі є довільний внесок, який перерахують благодійному фонду Markus Foundation на підтримку 47-го штурмового полку, головним сержантом якого є герой стрічки Валерій Маркус.

Попередня публікаціяУ Вінниці оголосили благодійний збір канцелярії для дітей ВПО
Наступна публікаціяКак лицензированные казино поддерживает ВСУ