У селі Сокілець Немирівського району відбувся Відкритий чемпіонат міста з веслувального слалому. Змагання пройшли на відвідному каналі річки Південний Буг. На турнір з’їхалися хлопці та дівчата з Дніпра, Харкова та Києва. Учасниками змагань стали також спортсмени Вінницької МДЮСШ №2.

Слалом належить до пріоритетних видів спорту та посідає призові місця в рейтингу з олімпійських видів спорту у Вінницькій області. Він культивується у Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2. Їхні вихованці показали високі результати.

На дистанції слалом клас човнів С1 чоловіки – перше та друге місце посів Кирило Кушнір, третє – Вадим Бондар. Переможцями у класі «каяк» К1 стала Вікторія Криштафович. Вона посіла почесне третє місце, а також друге місце у слаломі. Олександр Федоренко здобув «срібло», а в слаломі – К1 спортсмен завоював «золото». У категорії «каное» срібну медаль отримала Вікторія Криштафович.
Поміж чоловіків «срібло» здобув – Кирило Кушнір. На його рахунку також «срібло» (каное) у другій дистанції.

На каяках Вікторія Криштафович посіла друге місце. Серед чоловіків Олександр Федоренко – І місце, а Денис Артюнін – друге місце. На дистанції спринт спортсмени здобули: «срібло» – Кирило Кушнір, «бронзу» – Вадим Бондар. Вікторія Криштафович отримала срібну нагороду в категорії «каяки-спринт». Бронзову медаль – Олександр Федоренко.

В категорії «каное-спринт» Вікторія Криштафович здобула почесне третє місце.

Веслувальний слалом — різновид спортивного веслування, що полягає в проходженні на швидкість дистанції, який визначається порядком розташування воріт.

«Не дивлячись на труднощі сьогодення, добре, що такого роду заходи все ж таки відбуваються у місті, адже для спортсменів найкраще тренування – це змагання», – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський.

Метою цих змагань було підвищення ролі фізичного виховання серед молодого покоління, популяризації цього виду спорту, підвищення майстерності спортсменів та виявлення перспективних веслувальників.

«Загалом у Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 займається понад 300 дітей. Сподіваюсь, що кількість спортсменів буде збільшуватись, наразі водні види спорту набувають популярності», – каже Сергій Краєвський.

Переможців та призерів змагань нагородили грамотами, медалями та подарунками від комітету по фізичній культурі та спорту міської ради.

Попередня публікаціяУ Вінниці співвласникам багатоквартирних будинків, які придбають власним коштом генератор, відшкодують половину вартості ремонтами
Наступна публікаціяЛистівки, меми, карикатури… У Вінниці відкрилась експозиція «Інфоспротив»