Протягом січня – серпня 2022 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами ревізій та перевірок закупівель забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 53,8 млн грн, за результатами аудитів – досягнення 196,1 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій.

Про це повідомляють в пресслужбі Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Проведеними моніторингами попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 463,2 млн грн, зокрема, у 85 випадках забезпечено відміну торгів на майже 416,1 млн грн та розірвано 29 договорів на загальну суму 47,1 млн грн.

За допущені порушення 61 посадову особу об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано дванадцять фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Правоохоронним органам для вживання заходів у межах їх компетенції передано матеріали чотирнадцяти заходів державного фінансового контролю, за розглядом яких розпочато дев’ять досудових розслідувань.

За переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю вручено дев’ять письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Шість письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено за результатами участі спеціалістів Управління у досудових розслідуваннях.

До Державної служби фінансового моніторингу України для проведення аналізу, фінансових розслідувань, виявлення схем привласнення та можливого розкрадання державних коштів направлено 5 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму 27,5 млн грн.

 

Попередня публікаціяЛадижинські волонтери відправили у Прип’ять електрообладнання для бліндажів
Наступна публікаціяВінниччина отримала обладнання для професійно-технічних закладів від EU4Skills