У громадах Вінницької області із 768 дошкільних закладів працює офлайн 254 установи, що складає 30% від загальної кількості.

Про це йшлося під час зустрічі в ОВА з нардепом, членом парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій, головою підкомітету з питань  раннього розвитку та дошкільної  освіти   Володимиром  Вороновим.

Як зазначив начальник ОВА Сергій Борзов, наразі Вінниччина прийняла 58 тисяч дітей-переселенців з окупованих територій України. 605 дітей відвідують дитячі садки області.

«Враховуючи виклики сьогодення, ми максимально сприяємо запровадженню доступних форм дошкільної освіти, у тому числі та у приватних закладах».

Сергій Борзов запевнив, що дитячі садки працюють відповідно до всіх необхідних правил безпеки. Та що майже всі дошкільні заклади області – у комунальній власності громад. Частина закладів – приватної форми власності.

Рішення про організацію роботи закладу приймає власник – міська, селищна, сільська рада, або якщо приватний дитсадок – власник чи засновник ДНЗ.

В області продовжують роботу з керівниками тергромад щодо збільшення кількості дитсадків, що працюватимуть офлайн.

 

Попередня публікаціяСтало відомо про загибель вінничанина Олександра Ольховича
Наступна публікаціяУ Вінниці відбувся патріотичний квест про місто