5 та 7 вересня 2022 року фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб розпочали проведення 8-денних тренінгів для двох груп кандидатів. Завдяки цьому 29 осіб з 10-ти територіальних громад області отримали можливість для проходження необхідної підготовки. Одночасне навчання у двох групах значно скоротить кількість сімей, які очікують навчання, яке є обов’язковим, та прискорить процес влаштування дітей до родин.

Учасники тренінгів мають можливість здобути знання та навички у сферах компетентностей, необхідних для успішного виховання та розвитку дитини у новій сім’ї.

Серед питань, які розглядають майбутні прийомні батьки – забезпечення захисту та безпеки дитини, задоволення її потреб у розвитку, зміцнення стосунків з її родиною, підтримка довготривалих стосунків у житті дитини та взаємодія зі спеціалістами під час виховання дитини в сім’ї.

Програма навчання для кожної групи розрахована на 8 повних робочих днів. Крім того, учасники тренінгу щодня отримують домашні завдання, виконання яких дає можливість пригадати, обміркувати та закріпити опрацьований матеріал.

Програмою навчання передбачена інформаційна зустріч з представником служби у справах дітей обласної військової адміністрації – головним спеціалістом відділу усиновлення та сімейних форм виховання Іриною Дудар, щодо особливостей різних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

 

Попередня публікаціяУ Вінниці День міста розпочнеться молитвою у Спасо-Преображенському кафедральному соборі
Наступна публікаціяНа Вінниччині у власність громаді повернули дві гідротехнічні споруди вартістю понад мільйон гривень