У Вінниці винагородили юнаків та дівчат призерів Чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА. Відео

Сьогодні, шостого вересня, у Вінниці відбулось урочисте привітання та нагородження призерів Чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА. Юнаки та дівчата з Вінниччини в складі збірної України вибороли чотири нагороди.

Бронзову медаль здобула Яна Шелемба, срібну – Анастасія Городівська. Обидві дівчини виступали у віковій групі 16-17 років. Також на другу сходинку п’єдесталу пошани піднялися Мирослава Бойчук та Іван Бердиш (14-15 років).

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб нагородити наших спортсменів, які брали участь в Чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА, в Абу-Дабі. В цьому чемпіонаті брали участь 42 країни світу, багато країн не виставляли своїх спортсменів через різні причини. Але слава Богу нам вдалося організувати збірну і наші вінничани здобули чотири призових місця, з низ три срібла і одна бронза. Хочу сказати що з першого дня військових дій федерація по всій Україні бере активну участь у допомозі ЗСУ. Щобільше, хочу сказати, що наші вінничани зараз знаходяться на передовій. І всі заходи й чемпіонати ми присвячуємо саме нашим хлопцям, які знаходяться на передовій», – каже почесний президент Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Сергій Кудлаєнко.

За словами керівника Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Володимира Соляра, перемога далась не легко. Але завдячуючи спільним зусиллям під час війни змогли зібрати команду, здійснити тренувальний збір, підготувати спортсменів і знайти кошти на відрядження. Тож разом зі спортсменами сьогодні винагородили й людей, які працювали, щоб забезпечити цю перемогу.

«З семи спортсменів у нас чотири нагороди це три срібла і одна бронза. Це досить хороший результат, тому що з кожним роком змагання стають все більшого масштабу і з кожним роком рівень спортсменів росте і конкуренція досить велика», – каже Володимир Солар.

Загалом українська збірна здобула вісім золотих, 14 срібних і десять бронзових нагород, випередивши у командному заліку США і Таджикистан. За нагороди боролися 500 спортсменів з 42 країн. Вік учасників  не перевищував 17 років.

Також спортсмени подіякували Благодійному Фонду “МХП-Гроймаді” за системну підтримку та за допомогу, яка дала можливість спортсменам Вінниччини взяти участь у чемпіонаті.

Попередня публікаціяВоду треба кип’ятити бо Південний Буг “цвіте”. На Вінниччині провели дослідження питної води у водогонах області
Наступна публікаціяНа Вінниччині зростає кількість хворих на Covid-19