39-річний чоловік, підробивши ряд документів, незаконно заволодів земельною ділянкою площею майже 23 сотки у м. Вінниці. Поліцейські повідомили про підозру зловмиснику.

Про це повідомляють в поліції Вінниччини.

Задокументували протиправну діяльність фігуранта кримінального правопорушення слідчі Вінницького районного управління поліції та співробітники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури.

За даними слідства, директор житлово-будівельного кооперативу використав завідомо підроблені документи для оформлення права власності на земельну ділянку, яка перебувала на балансі Вінницької територіальної громади. Внаслідок протиправних дій зловмисника, громаді завдано матеріальної шкоди на суму 717 910 гривень, станом на момент вчинення злочину.

Аби приховати факт незаконного одержання у приватну власність ділянки злочинним шляхом, чоловік подав документи для її поділу на дві частини: розробки відповідної технічної документації на кожну з частин та присвоєння окремих кадастрових номерів.

Надалі зловмисник підшукав покупця та продав йому одну ділянку за 1 558 603 гривень. Право власності за іншою залишив за собою.

Поліцейські проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Попередня публікаціяДитячий будинок з Донеччини отримав домівку на Вінниччині
Наступна публікаціяЖурналісти виміряли радіаційний фон в центрі Вінниці