В найближчу суботу, 20 серпня, у Вінниці відбудеться книжкова акція просто неба — «ЛІТЕРАТУРНА ТОЛОКА». Усі охочі можуть принести книжки українською для дітей та дорослих. А також здати на вторсировину російські книжки.

Про це повідомляють в асоціації «КУТ».

«Мова завжди має значення, а якщо «какая разница», то хай буде українська. Українська література, як українська історія та мистецтво надто важлива у всі часи, а особливо під час війни. Щоб відчинити одні двері, слід зачинити інші. Тому акція відбудеться за двома напрямками: україномовна та російськомовна література. Кожен з вас може принести нову українську книгу, або яку вже прочитав/не читає. А також ви можете перебрати свої книжкові полиці й віддати нам російськомовну літературу на перероблювання як вторсировину», – йдеться в публікації.

Вилучені кошти стануть капіталом для закупівлі української літератури та літератури в українському перекладі (виключенням є заборонені російські автори).

Всі зібрані книги організатори планують розподілити і передати у вінницькі прихистки для дітей та дорослих, а також для військових за окремими запитами.

Акція триватиме один день!

Де: площа біля фонтану, готель «Поділля»

Коли: 20 серпня

Час: з 11:00 по 18:00

Також буде скринька збору донатів на укр. літературу, або за номером карти 5169 3600 0926 0864

Основна ідея проєкту – культурне середовище Вінниці за ініціативи Асоціації культури «КУТ» сприятиме українізації та просвітництву, інтеграції російськомовного населення та ВПО зі східних регіонів шляхом розповсюдження української літератури та літератури в українському перекладі.

Організатори акції:

Асоціація культури «КУТ» у партнерстві з Еко-спільнота “Папороть”

“Українська література – це завжди відбиток історії – час, простір, умови в яких перебували українці.

І саме в такий період нам припало бути і боротися за Україну!”, – зазаначають організатори.

Попередня публікаціяВінницькі діти цього року вчитимуться за оновленою українізованою програмою
Наступна публікаціяВінничани масово приєднуються до флешмобу «Віримо! Можемо! Переможемо!»