Про те, як знайти ліки та вчасно отримати допомогу розповів головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

«Війна — ще той виклик, як для системи охорони здоров’я, так і для пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Онкодопомога тепер надається враховуючи воєнні реалії. Багато хворих досі в паніці, через те, що не знають, де отримати необхідні ліки, чи є вони взагалі, чи наявні медпрепарати, які купує держава. Розгублені, що відтерміновується хімієтерапія. Зрозуміло, що така ситуація інколи вибиває землю з-під ніг та додає стресу людям, які мають дві війни: з путінською ордою та раком», – пише на своїй сторінці у фейсбук Володимир Шамрай.

За словами головного лікаря, закупівля лікарських засобів для лікування онкологічних захворювань державою під час війни не призупинялася. Препарати, які входять до Національного переліку лікарських засобів продовжують надходити.

Через воєнний стан, економічну кризу в країні, активну міграцію пацієнтів, доволі часто виникає дефіцит ліків в онкоцентрах, як у ПРЦО, так і інших лікарнях по всій країні.

Щоб дізнатись які ліки є і де потрібно:

Перевірити, які ліки в тому числі препарати супроводу, що використовуються, наприклад, для премедикації, згідно з Нацпереліку є в наявності у Подільському онкоцентрі, можна на офіційному сайті Подільського регіонального центру онкології в розділі «Публічна інформація» – «Медпрепарати» ( http://prco.com.ua/centralized_purchasing/ ).

Також за цим посиланням можна ознайомитися із наявними ліками, які Подільський регіональний центр онкології закуповує за власні кошти.

Крім того, перевірити наявность ліків в лікарнях, в тому числі і ПРЦО можна на – сайт «Є ліки»( https://eliky.in.ua/)

Два варіата шукати необхідний препарат на сайті “Є ліки”:

Прописати торгову назву препарату в пошукову стрічку сайту,

Перевіривши наявність ліків у потрібній вам лікарні.

Попередня публікаціяАсоціація «Італія-Україна Майдан» придбала планшети дітям з сімей ВПО, які живуть у Вінниці
Наступна публікаціяДві тони допомоги медичного призначення отримала лікарня у Вінниці від радомського пункту допомоги Україні за сприяння американського фонду DTCare