До перейменування вулиць активно долучаються квартальні комітети. Вони збирають пропозиції, а потім мешканці вулиці голосують за них. Загалом до 4 вересня у Вінниці приймають пропозиції про перейменування 78 топонімів або 183 об’єктів (вулиці, провулки, тупики, бульвари, площі тощо).

Про це повідомляють в Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці.

Збір пропозицій триває у вигляді відкритого діалогу з громадськістю, активним учасником якого є квартальні комітети Вінниці.

«Люди відчувають свою причетність до великої справи. Розуміють, Вінниця має позбутися російського колоніального минулого і натомість віддати належне нашій історичній спадщині та культурі, вшанувати борців за незалежність України минулого та сучасності»,- каже голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук.

Наразі кожна думка щодо зміни назви важлива та розглядається на зборах мешканців вулиць. Їх проведенням опікуються голови квартальних комітетів, до яких надходять відповідні звернення.

«Люди вносять свою пропозицію і якщо за неї голосує 50% мешканців цієї вулиці + 1 голос, тоді вже квартальний комітет формує протокол по вуличних зборів і подає його у відділ звернень міської ради, – розповідає Наталія Панчук. – На цей час розглядаються пропозиції, зокрема по вул. Карбишева із чотирма провулками, трьома проїздами і тупиком, по вул. Ковпака, вул. 1905 року, вул. Громова з двома провулками, вул. Жуковського».

Прикладом, вулицю Ковпака мешканці пропонують перейменувати на честь загиблого воїна Анатолія Черниша. Юнака тут пам’ятають та прагнуть, щоб його подвиг надихав прийдешні покоління.

У 2014 році Анатолій Черниш рушив на захист східних рубежів України. Був командиром БМП -2. За заслуги перед Батьківщиною отримав два ордени. А за рік і кілька місяців повернувся додому та до мирної професії – будівельника. Втім, із початком повномасштабного вторгнення росії – Анатолій знову пішов на війну. Загинув 17 липня на Миколаївщині.

Нагадаємо, пропозиції щодо перейменування приймаються до 25 серпня. А вже з наступного дня по всім вулицям, які матимуть декілька варіантів назв, розпочнеться інтернет – голосування. Триватиме воно 10 днів – з 26 серпня по 4 вересня.

Попередня публікаціяВінницькі бандуристи з капели «Калинонька» стали лауреатами Міжнародного фестивалю «Джерела талантів»
Наступна публікаціяНа Вінниччині нетверезий чоловік вчинив стрілянину з травматичного пістолета у багатоквартирному будинку