Благодійний Фонд «МХП-Громаді» надав 20 млн грн на підтримку сфери охорони здоров’я в межах глобальної ініціативи Президента України United24. Про це повідомило видання “Укрінформ”.

Так, стало відомо, що БФ “МХП-Громаді” виділив 20 мільйонів грн. на закупівлю автомобілів швидкої допомоги.

Підтримуючи ініціативу глобальну ініціативу United24, ініційовані Президентом України, Фонд «МХП-Громаді» спрямував кошти для напряму «Медична допомога», зокрема для цільового збору на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С, який відбувається з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Завдяки цій допомозі будуть придбані п’ять автівок швидкої допомоги типу «С», орієнтовна вартість кожної становить 100 тис. доларів, підкреслили в «МХП — громаді».

Глобальна ініціатива United24 була започаткована у травні 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським. Першим кроком стало запровадження однойменної фандрейзингової платформи для збору благодійних пожертв на підтримку України з усього світу.

Кошти, що надходять на рахунки Національного банку України, розподіляються за трьома напрямками: оборона та розмінування територій, гуманітарна та медична допомога, відновлення України.

Раніше ми повідомляли, що Фонд «МХП-Громаді» нещодавно надав 3 млн грн для виплати допомоги сім’ям жертв ракетного обстрілу Вінниці.

Більше читати: Компанія МХП надасть 3 мільйона гривень фінансової підтримки постраждалим від ракетного удару по Вінниці

Нині у Вінницькій області йде активно виплата цих коштів. По 50 тисяч гривень з цих коштів отримують сім’ї загиблих, по 25 тисяч гривень – поранених, які перебувають на лікуванні.

Довідково: «МХП-Громаді» – український благодійний фонд, який був створений у 2015 році для сприяння комплексному розвитку громад та інститутів громадянського суспільства в Україні.
Попередня публікаціяВінничан та гостей міста запрошують на різноманітні екскурсії Вінницею
Наступна публікаціяУ Вінниці обговорили підготовку до опалювального сезону