Контроль радіаційного фону на території області залишається пріоритетом, повідомляють в ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

В умовах війни гостро стало питання про збереження санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та захист довкілля регіону.

Саме тому радіологічні дослідження такі актуальні та необхідні. Кожен хто дбає про особисту безпеку, продукцію власного господарства, благополуччя працівників організації та споживачів – може отримати необхідні дані радіологічних досліджень, звернувшись до ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб».

Станом на 8 травня 2022 року ситуація щодо радіаційного гама-фону на Вінниччині лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення.

Виміри проводяться в усіх районах області, а перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано.

Нагадуємо, що усі групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю, а також дезінфекційні бригади завжди готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій.

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині у двох автопригодах загинули троє людей
Наступна публікаціяУ Вінниці спільно з ЮНІСЕФ реалізують пілотний проєкт «Громада, дружня до дітей та молоді: дбаємо, підтримуємо, перемагаємо!»