Фонд «Подільська громада» спільно з Інститутом розвитку міст, шукаючи підтримки та допомоги у непростий час для України, звертаються до міст-побратимів нашої громади. Ініціативу підтримало місто-побратим Вінниці у Литві Паневежис. У березні муніципалітет литовського міста запросив свої міста-партнери до співпраці з надання допомоги Україні, на іноземне прохання відгукнувся у тому числі побратим Паневежиса у Японії – Тойохаші.

Мешканці Tойохаші на прохання про допомогу зібрали певну суму коштів для Вінниці. На них Фонд громади «Подільська громада» разом з Інститутом розвитку міст за узгодженням з японцями закупив необхідне медично-реабілітаційне обладнання для Вінницького обласного медичного центру реабілітації дітей.

Таким чином медичний центр Вінниці отримав спеціальну бігову доріжку для кардіонавантажень та сучасний міостимулятор. Заклад спеціалізується на дитячій неврології, ортопедії-травматології і зараз активно надає послуги дітям, котрі переїхали до Вінниці з інших областей.

Голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова наголосила, що можливість виїхати за кордон на лікування чи реабілітацію мають не всі. Відтак потрібно зміцнювати матеріально-технічну базу медичних закладів на місці.

«Незважаючи на те, що Україна та Японія знаходяться далеко одна від одної, мешканці Тойохаші в Японії завжди бажають безпеки та миру для народу України», – наголосила представниця муніципалітету Тойохаші Кіоко Ойобе.

Також жителі Тойохаші надіслали побажання для усіх українців, щоб якнайшвидше настав мир в Україні.

 

Попередня публікаціяЗавтра у Вінниці прощатимуться з загиблим захисником Дмитром Білоконем
Наступна публікаціяЗ шотландського міста Ейрдрі передали гуманітарну допомогу Вінниччині