До вашої уваги вінницькі новини про економіку області в умовах воєнного стану.

Переміщення підприємств з зони активних бойових дій до Вінниці триває. На сьогодні у місті є 105 переселених суб’єктів господарської діяльності. Вони створили понад 500 нових робочих місць, де працюють вінничани та вимушені переселенці. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Він також розповів, що одне із переселених підприємств за півтора місяця у нашому місті “з нуля відновило свою роботу”. Йдеться про бізнес з Мелітополя. Велика дистриб’юторська фірма має в асортименті побутову техніку та інструменти для будівництва та ремонтів – викрутки, плоскогубці, пилки, молотки, зубила тощо

“За цей час переселений бізнес адаптувався до нових умов, люди облаштувалися в новому приміщенні, мають вже абсолютно робочу атмосферу та розвивають свою професійну діяльність. На жаль, нічого з Мелітополя підприємцям вивезти не вдалося. Обсяги складських приміщень там були значно більші, відповідно і наповнення теж, – розповідає Андрій Очеретний. – Люди виїжджали на свій страх і ризик: хто через зелені коридори, хто через околиці – це десятки рашистських блокпостів та надважких перевірок. Сюди змогли приїхати 12 родин з Мелітополя, які вже працюють на рідному підприємстві”.

Нині тут працюють понад 40 людей, серед яких є і вінничани – збирають, пакують та адресно відправляють замовникам зазначені товари.

“Крім того, релокований бізнес вже налагодив роботу з основними закордонними постачальниками та почав співпрацювати з вінницьким підприємством “Плазматек”. Будемо сподіватися, що і ця співпраця стане ще однією частинкою у великому механізмі, який працює на нашу Перемогу!”, – додав він.

Попередня публікаціяКочова пасіка, пташина екоферма та арт-кемпінг, визначились переможці конкурсу «Роби своє» на Вінниччині
Наступна публікаціяУ Вінниці громадській транспорт зупинятиметься на час повітряної тривоги