У Вінниці створили новий мурал — Нова Каховка. Відео

Арка поблизу будинку 81, що по вулиці Соборній перетворилась на артоб’єкт, адже її прикрасив стінопис художника Максима Кільдерова Нова Каховка.

Мурал заповнює локацію з 8 стін. Дві стіни з восьми розписаних жовтою та блакитною фаброю. Населення Нової Каховки до початку війни складало 40 тисяч людей. З початку війни у місті залишилось близько 25 відсотків жителів.. Дві жовто-блакитні стіни – це 25 відсотків від площі локації, у якій створено мурал. Також у стінопис вплетена доповнена реальність, що проявляє причину болючої статистики.

«Цей мурал під назвою Нова Каховка, про Нову Каховку і з доповненою реальністю, яка розповідає про Нову Каховку. Це така собі посторнаменталістика де через доповнену реальність ви можете побачити ті речі, які трапляються в Новій Каховці з початку окупації. Потрохи цей мурал буде доповнюватись новими відосами, як за допомогою застосунку «bankofmemories» ви зможете подивитись через камеру свого телефону. В цих відео Нова Каховка з початку окупації прильоти, зетки на вулицях, біглий мер Володимир Коваленко, який п’ятнадцять років не міг збігти. Якось так, поки що так…», – каже художник.

За його словами, він буде постійно доповнювати свою роботу — до Перемоги.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці рятувальники допомогли літній жінці, якій стало зле у зачиненій квартирі
Наступна публікаціяНа Вінниччині чоловік заліз через балкон у квартиру і погрожуючи ножем жінці та 9-річній дівчинці відібрав у них 600 гривень. Відео