У Вінниці з 18 липня стартував другий потік безкоштовних офлайн-курсів розмовної української мови.

У складі 10 груп майже 200 учасників з-поміж вінничан та внутрішньо-переміщених осіб долучилися до проєкту «Вільна українська».

Серед їх числа 25 підлітків.

Забезпечують викладання курсів, як і раніше, учителі-філологи вінницьких шкіл. Цього разу зустрічі відбуваються на базі 6 комунальних закладів міста. Учасники зможуть удосконалювати своє мовлення протягом 24 занять.

Для впровадження курсів досвідчені фахівці підготували змістовний шеститижневий інтенсив. Програма курсів «Вільна українська» включає мовленнєвий практикум, ситуативне діалогування, виразне читання, артикуляційні вправи, лінгвістичні ігри та багато інших практик.

Окрім того, на курсах можна довідатись про цікаві безкоштовні медіаресурси, які стануть корисними при самостійному вивченні української.

«Сьогодні ми є свідками того, з яким прогресом зростає прагнення наших громадян ідентифікувати себе істинними українцями – носіями самобутньої мови та автентичної культури. Ми раді, що подібними проєктами, як от «Вільна українська», ми можемо забезпечити такі запити у самовдосконаленні», – коментує директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Нагадаємо: за два тижні завершується перший потік курсів «Вільна українська». До участі в ньому було залучено 174 дорослих та 26 молодших слухачів і слухачок з-поміж вінничан та внутрішньо переміщених осіб.

 

Попередня публікаціяСьогодні у Вінниці через ремонт мереж виключатимуть світло на кількох вулицях. Перелік адрес
Наступна публікаціяНа Вінниччині чоловік вдарив ножем родича співмешканки, який прийшов розбороняти сварку