Сьогодні, 19 липня, арка поблизу будинку 81, що по вулиці Соборній перетвориться на артоб’єкт. Створення стінопису присвяченого Новій Каховці розпочнеться о 15:00.

Про це йдеться в анонсі заходу Асоціації «Колаборація українських творців».

Автор стінопису, художник Максим Кільдеров.

«Повітря зараз пульсує сенсами. Наша українська ідентифікація огранується та набирається соком. А мистецтво – дієвий засіб комунікації та трансляції сенсів. Промовляючи важливі думки, що на часі, та фіксуючи їх у міському просторі, ми створюємо наш спільний контекст.

Скоро у місті з’явиться новий мурал.

Мурал заповнює локацію з 8 стін. Дві стіни з восьми розписаних жовтою та блакитною фаброю. Населення Нової Каховки до початку війни складало 40 тисяч людей. З початку війни у місті залишилось близько 25 відсотків жителів.. Дві жовто-блакитні стіни – це 25 відсотків від площі локації, у якій створено мурал. Також у мурал вплетена доповнена реальність, що проявляє причину болючої статистики», – йдеться в анонсі.

Створення муралу здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства». Цей матеріал відображає позицію Асоціації «КУТ» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

 

Попередня публікаціяЯк отримати одноразову допомогу постраждалим від ракетної атаки. Перелік документів
Наступна публікаціяПосли 16-ти країн Європейського Союзу, Ізраїлю і Швейцарії відвідали Вінницю та вшанували жертв російського теракту