6 липня розпочався другий етап онлайн навчання сімей, що перебувають у реєстрі родин, які в умовах воєнного стану виявили бажання надати тимчасовий прихисток дитині, яка залишилась без батьківської опіки.

Навчання було забезпечено міжнародною благодійною організацією “Партнерство кожній дитині” спільно з Вінницьким обласним центром соціальних служб в рамках проєкту ЮНІСЕФ “Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах воєнного стану”. Загалом, листи-запрошення були надіслані понад 220 сім’ям, які через Telegram-бот заявили про готовність прихистити дитину, з пропозицією взяти участь у даних навчаннях.

Загалом, на теренах області влаштування в сім’ї громадян потребує 118 дітей, з них – 41 дитина з особливими потребами. Однак, аналіз показує, що ці діти перебувають у великих родинних групах. Маємо одну родинну групу з шести дітей, одну — з п’яти дітей, чотири родинні групи з чотирьох дітей, п’ять родинних груп з трьох дітей. Загалом, 98 дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання мають братів і сестер, — зауважила начальник Служби у справах дітей обласної військової адміністрації Тетяна Дорош.

Що стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які переміщені із зони ведення бойових дій, то наразі таких на території області 104. Всі вони приїхали зі своїми законними представниками, тобто з опікунами, прийомними батьками, батьками-вихователями.

Попередня публікаціяНа Вінниччині чоловік незаконно видобував пісок
Наступна публікаціяУ Вінниці вода у 32 криницях з 304 обстежених придатна до вживання