Вчора, 6 липня, на території дитячого табору відпочинку Національної поліції України ім. Ю. Рябчинської, де наразі функціонує табір «Я – Маріуполь. Родина» вінницькі рятувальники провели громадську акцію «Запобігти.Врятувати.Допомогти».

Про це повідомляють в ДСНС Вінниччини.

«Маленькі маріупольці пройшли страшні випробування, тож нині слід зробити все для того, щоб повернути їм нормальне життя та правильне ставлення до власної безпеки», – йдеться в повідомленні.

На території табору фахівці ДСНС розмістили для дітей цікаві локації, де дорослі та малеча мали змогу побачити та почути багато цікавого з правил безпеки життєдіяльності, а також ознайомитися з героїчною, небезпечною, відповідальною та важливою професією рятувальника. Зокрема, присутні на даних локаціях також ознайомилися з роботою піротехніка, водолаза та кінолога-рятувальника. Діти приміряли елементи бойового одягу і спорядження та дізналися про призначення спеціальних автомобілів.

Щоб запобігти трагедіям на водоймах та поблизу них, навчити дітей правильно діяти у критичних ситуаціях, зуміти не розгубитися і не панікувати у відповідальний момент, про це все розповіли дітворі водолази-рятувальники. Присутнім показали, як за допомогою рятувального кола та звичайної палиці можна допомогти тому, хто тоне, при цьому, зберегти власне життя.

Фахівці групи піротехнічних робіт навчали дітей поводженню із вибухонебезпечними предметами.

Піротехніки продемонстрували засоби бронезахисту та пошуку вибухонебезпечних предметів, макети вибухових пристроїв, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Кінолог-рятувальник, разом зі своїм напарником (собакою породи лабрадор по кличці Норіс) став справжньою родзинкою для дітей, оскільки, за лічені хвилини знайшов зниклу людину. Активну участь у даному завданні брали самі ж діти – в ролі зниклого та дресирувальника. Зі своїм завданням пес впорався бездоганно.

Кінологи розповіли, що службові собаки витривалі, можуть працювати кілька годин поспіль. Працюють тварини не за гроші, а за улюблені іграшки, ласощі та любов кінолога, і є найкращими помічниками кінологів-рятувальників.

Наприкінці заходу діти взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті. Маленькі відпочивальники проявили свої справжні художні навички, зобразивши у своїх роботах пошуково-рятувального собаку Норіса.

Для кожної дитини фахівці ДСНС підготували цінні подарунки та солодощі.

Попередня публікаціяУ Немирові сьогодні прощались з захисником України В’ячеславом Поповим
Наступна публікаціяУ громаді на Вінниччині організували літній наметовий табір для емоційного відновлення постраждалих від війни. Фото