Вінницькому ліцею №26 присвоїли почесне ім’я Героя України Дмитра Майбороди. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Рішення про присвоєння почесного імені, зміну найменування та затвердження в новій редакції статуту комунального закладу «Вінницький ліцей № 26 ім. Героя України Дмитра Майбороди» ухвалив виконавчий комітет міської ради вчора, 30 червня.
З відповідною ініціативою виступив трудовий колектив закладу. Тож ухвала такого рішення на рівні міста стала лише наступним кроком.
«Дмитро Майборода – це гордість не тільки нашої громади, а й усієї держави. Присвоєння ліцею №26, де він навчався, його імені – це справедлива можливість вшанувати подвиг цієї людини, цього героїчного льотчика. Його постать – це приклад незламності духу, патріотизму і самопожертви в ім’я нашої Батьківщини, свого народу», – розповіла директорка Департамент освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.
Довідка. Дмитро Майборода – український військовий пілот, підполковник Збройних сил України. В минулому – випускник ліцею №26. У грудні 2014-го Дмитру Майбороді посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордену «Золота Зірка». У квітні 2015 року – військове звання «підполковник».
Попередня публікаціяУ Вінниці патрульні затримали нетверезого мопедиста
Наступна публікаціяДвох чоловіків, які перебували у розшуку знайшли у Вінниці