30 червня слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області направили до суду матеріали кримінального провадження відносно 41-річного колишнього директора одного із управлінь водного господарства, який сприяв директору товариства у привласненні понад 1 260 000 гривень, виділених  на придбання техніки.

Про це повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

«Під час досудового розслідування слідчими встановлено,  що  в 2019 році  одному з управлінь водного господарства було виділено бюджетні кошти на придбання екскаватора. У тому ж році його директором  укладено договір з товариством, учасником тендерних торгів, на придбання техніки для потреб управління. Аби привласнити бюджетні кошти, було підписано акт приймання-передачі техніки вартістю  3 000 000 гривень.

Однак, фактично техніка в повному обсязі поставлена не була та її вартість суттєво завищена. Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, колишній посадовець сприяв директору товариства у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах», – повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

Дії колишнього директора управління водного господарства слідчі кваліфікували за ч. 5 ст. 27,  ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За такі злочини передбачено покарання – позбавлення волі на строк  до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Попередня публікаціяВінничан просять приєднатись до планування облаштування Замкової гори
Наступна публікаціяВінничанин тренер чемпіонки Європи отримає президентську стипендію